22 Şubat 2015 Pazar

İphone Yedek Alıp Formatlama


İphone Yedek Alıp Formatlama


İphonunuz kasıyorsa ve stabiletesini yitirdi ise yapılacak tek işlem vardır oda telefonun yedeğini alıp telefonu formatlamak.

Bu yazımda basitçe bütün iphone modellerinin nasıl yedek alınıp nasıl format atıldığını ve telefon formatlandıktan sonra bilgilerimizi tekrardan nasıl geri getirdiğimizi anlatıcam.

Öncelikle telefonumuzu bilgisayara bağlamadan önce ayarlar>icloud a girip icloud un içinden iphone'umu bul özelliğini kapatmamız gerekiyor bu açık ise telefonu formatlamamıza izin vermiyor.


İphone'umu bul özelliğini kapattıktan sonra.Telefonumuzu bilgisayara bağlıyoruz ve itunes programını çalıştırıyoruz.iTunes yüklü değilse burdan indirebilirsiniz.


iTunes telefonu gördüğünde telefon simgesi işaret edilen yerde çıkar.Bu simgeye basıp telefonla ilgili bölüm açılır.


Açılan menüde yedeklemeler kısmına geliniz.Bu aşamada yedeklemek istediğiniz yeri bu bilgisayar olarak seçiniz ve şimdi yedekle butonuna basıp telefonun yedeğini alınız.


Yedekleme işlemi bittikten sonra sıra geldi iphone'u formatlamaya yukardaki resimdeki gibi iphone'a geri yükle ve güncelle butonuna basınız.Eğer güncel bir sürüm varsa başta onu indirmek için onay isteyecektir.Güncel sürümü indirdikten sonra cihazı formatlayacaktır.Bu sırada çayınızı alıp yudumlayıp altan dizi veya film seyrederek bekleyebilirsiniz.Formatlama işlemi bittikten sonra iphone kapanır açılır ve fabrikadan yeni almış gibi hello yazıları gelir.


iTunes ekranında yukardaki sayfanın aynısı belirir ve size bu iphone'u yeni bir iphone olarak mı yoksa aldığınız yedeği tekrardan kurmak mı istersiniz diye sormaktadır.
Bu sekmede şu yedeklemeyi geri yükleyi seçip yandan açılır sekmeden aldığımız yedeği seçiniz ve sürdür butonuna basıp.Tekrardan yedeğinizin geri yüklenmesini sağlayınız.

Yedekleme işlemi bittikten sonra telefonunuz açılır ve herşey eskisi gibi.

İyi günler...







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder